Co má zásadní vliv na zisk restaurace?

Restaurace může prosperovat více než by se zdálo. A to, i když do restaurace přijde stejný počet hostů jako dříve. I přesto může mít restaurace větší zisk, pokud se zvýší tržby z každého jednoho hosta. Jak toho docílit? Zásadní vliv na příjem restaurace má prodej. A kde se má hlavní část prodeje odehrávat? Jednoznačně při obsluze hostů. Ano, právě servírky a číšníci musí vědět, jak zvýšit prodej. Jejich úkolem skutečně je umět zvyšovat tržby restaurace.

Proto je třeba, aby servírky a číšníci uměli správně hostovi něco prodat, aniž by byl host pod nátlakem. Jen tak bude host spokojený a restaurace bude prosperovat. Takové dovednosti se ale v odborných gastronomických školách neučí a je třeba, aby je obsluhující personál získal jiným způsobem. Jedním z řešení je zdlouhavá cesta praxe. Ale ani dlouholetá praxe nemusí vést k tomu, aby zaměstnanci v obsluze věděli, jak zvýšit prodej a uměli správně obsluhovat hosty. Často jim chybí sebemotivace a stačí jim, když umí nosit talíře.

Dalším ze způsobů, jak zvýšit prodej, je možnost to servírky a číšníky naučit. Tato varianta je nejrychlejší a nejefektivnější. Restaurace tak zvýší kvalitu servisu, spokojenost hostů i své tržby. Obsluhující personál se naučí správně obsluhovat hosty a efektivně s nimi komunikovat. Budou vědět, jak se chovat a vystupovat, jak zvýšit prodej, jak lépe pracovat v týmu, jak se vyhnout chybám. Navíc se nebudou bát, práce je naopak bude více bavit, budou mít vlastní motivaci. A pokud je mezi zaměstnanci v obsluze někdo, kdo nemá vzdělání v oboru, o to vhodnější je ho to vše naučit.

Tím zajistíte, že hosté budou zcela spokojeni, budou se do restaurace rádi vracet a budou ji i dále doporučovat. Konkurenceschopnost restaurace totiž nespočívá v nízkých cenách za pokrmy a nápoje, ale právě v přístupu k hostům a v péči o ně.

Komentáře
  1. Petr napsal:

    Dobrý den, na kolik vyjde skoleni ,

    Děkuji

    • Mirin Group Restaurant Academy napsal:

      Dobrý den, Petře. Těší nás Váš zájem. Školení může být buď živé nebo ve formě PDF. Živé školení stojí 1 498 Kč na osobu a PDF školení stojí 4 498 Kč jednorázově. Více informací o jednotlivých variantách školení naleznete na na naší domovské stránce (home page) nebo na http://restaurantacademy.cz/skoleni-a-certifikace/.

Napsat komentář: Petr Zrušit odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře a k zasílání e-mailů, které by Vás v této souvislosti mohly zajímat. Zásady zpracování osobních údajů