OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ

VAŠE OSOBNÍ ÚDAJE JSOU U NÁS V BEZPEČÍ

Pokud jste naším zákazníkem, odběratelem novinek nebo "jen" návštěvníkem webu, svěřujete nám své osobní údaje. My zodpovídáme za jejich ochranu a zabezpečení. Seznamte se, prosím, s ochranou osobních údajů, zásadami a právy, které máte v souvislosti s GDPR (Nařízení o ochraně osobních údajů).

Obsah:

Kdo je správce?

Jak nás můžete kontaktovat?

Prohlašujeme

Rozsah osobních údajů a účely zpracování

Předávání osobních údajů třetím stranám

Cookies

Koho využíváme pro zpracování?

Zabezpečení a ochrana osobních údajů

Předávání dat mimo EU

Právo na přenositelnost

Právo na výmaz (být zapomenut)

Stížnost u Úřadu na ochranu osobních údajů

Odhlášení ze zasílání newsletterů a obchodních sdělení

Mlčenlivost

 

 

Kdo je správce?

 

Jsme tým agentury Mirin Group Restaurant Academy (vystupující také pod obchodními názvy Mirin Group či Restaurant Academy), která funguje na základě těchto údajů vedených u Živnostenského úřadu v Praze 5 – provozovatel: Miroslava Trojáková; fakturační adresa: Holečkova 165/125, Praha 5, 150 00; korespondenční adresa: Antala Staška 410/27, Praha 4, 140 00; IČ: 75867184. Provozujeme webové stránky www.restaurantacademy.cz. Vaše osobní údaje zpracováváme jako správce, tj. určujeme, jak budou osobní údaje zpracovávány a za jakým účelem, po jak dlouhou dobu a vybíráme případné další zpracovatele, kteří nám se zpracováním budou pomáhat.

 

 

Jak nás můžete kontaktovat?

 

Pokud se na nás budete chtít v průběhu zpracování obrátit, můžete nás kontaktovat na e-mailové adrese: info@restaurantacademy.cz nebo miroslava.trojakova@restaurantacademy.cz. Kontaktní osobou je Miroslava Trojáková. Případně nás můžete kontaktovat písemně na korespondenční adrese: Miroslava Trojáková, Antala Staška 410/27, Praha 4, 140 00.

 

 

Prohlašujeme

 

Prohlašujeme, že jako správce Vašich osobních údajů splňujeme veškeré zákonné povinnosti vyžadované platnou legislativou, zejména zákonem o ochraně osobních údajů a GDPR, a tedy že:

budeme zpracovávat Vaše osobní údaje jen na základě platného právního důvodu, a to především oprávněného zájmu, plnění smlouvy, zákonné povinnosti či uděleného souhlasu, plníme dle článku 13 GDPR informační povinnost ještě před zahájením zpracování osobních údajů, umožníme Vám a budeme Vás podporovat v uplatňování a plnění Vašich práv podle zákona o ochraně osobních údajů a GDPR.

 

 

Rozsah osobních údajů a účely zpracování

 

Zpracováváme osobní údaje, které nám svěříte sami, a to z následujících důvodů (pro naplnění těchto účelů):

  • poskytování služeb, plnění smlouvy

Vaše osobní údaje v rozsahu: e-mail, telefon, adresu nezbytně potřebujeme k plnění smlouvy

(např. dodání a zajištění služeb, zaslání přístupů do aplikace, zasílání online kurzu, dodání zboží, atd.).

  • vedení účetnictví

Jste-li zákazníky, Vaše osobní údaje (fakturační údaje) nezbytně potřebujeme, abychom vyhověli zákonné povinnosti pro vystavování a evidenci daňových dokladů.

  • marketing - zasílání newsletterů

Vaše osobní údaje (e-mail a jméno), pohlaví, na co klikáte v e-mailu a kdy je nejčastěji otevíráte, využíváme za účelem přímého marketingu - zasílání obchodních sdělení. Jste-li naším zákazníkem, děláme tak z oprávněného zájmu, neboť důvodně předpokládáme, že Vás naše novinky zajímají, a to po dobu 5 let od poslední objednávky.

Pokud nejste naším zákazníkem, zasíláme Vám newslettery jen na základě Vašeho souhlasu po dobu 5 let od udělení.

V obou případech můžete tento souhlas odvolat a ze zasílání newsletterů se odhlásit použitím odhlašovacího odkazu v každém obdrženém e-mailu. Nebudeme se na Vás zlobit. Je to Vaše právo.

  • pokročilý marketing na základě souhlasu

Pouze na základě Vašeho souhlasu Vám můžeme zasílat také inspirující nabídky třetích osob nebo využít e-mailovou adresu např. pro remarketing a cílení reklamy na Facebooku, a to po dobu 5 let od udělení souhlasu. Ten lze samozřejmě kdykoliv odvolat prostřednictvím našich kontaktních údajů.

  • kontaktování na základě projeveného zájmu

Na základě Vaší registrace a projeveného zájmu o naše služby a/nebo produkty budeme zpracovávat Vaše osobní údaje v rozsahu: e-mail, telefon, adresa, a to po dobu 5 let. Děláme tak na základě oprávněného zájmu, protože důvodně předpokládáme, že i nadále máte zájem, abychom Vás v budoucnu kontaktovali ohledně zpřístupnění služby a/nebo produktu. Váš souhlas můžete samozřejmě kdykoliv odvolat prostřednictvím našich kontaktních údajů.

  • fotografická dokumentace - živé akce např. živé školení u Vás v restauraci, apod.

 

Vaše osobní údaje si ponecháváme po dobu běhu promlčecích lhůt, pokud zákon nestanoví delší dobu k jejich uchování nebo jsme v konkrétních případech neuvedli jinak.

 

 

Předávání osobních údajů třetím stranám

 

K Vašim osobním údajům mají přístup naši zaměstnanci a spolupracovníci, kteří jsou vázáni mlčenlivostí a proškoleni v oblasti bezpečnosti zpracování osobních údajů.

 

Většinu zpracovatelských operací zvládáme sami a nepotřebujeme k nim třetí strany.

 

Pro zajištění některých konkrétních zpracovatelských operací, které nedokážeme zajistit vlastními silami, využíváme služeb a aplikací zpracovatelů, kteří se na dané zpracování specializují a jsou v souladu s GDPR.

 

Jsou to poskytovatelé následujících platforem a služeb:

Smart Selling – Smart Emailing, FAPI, MioWeb; Facebook - FB pixel; Google - Google Analytics; Česká pošta.

 

Je možné, že se v budoucnu rozhodneme využít další aplikace či zpracovatele pro usnadnění a zkvalitnění zpracování. Slibujeme Vám však, že v takovém případě budeme na zpracovatele klást při výběru minimálně stejné nároky na zabezpečení a kvalitu zpracování jako na sebe.

 

 

Cookies

 

Při procházení našich webových stránek zaznamenáváme Vaši IP adresu, jak dlouho se na stránce zdržíte a ze které stránky přicházíte. Používání cookies pro měření návštěvnosti webu a přizpůsobení zobrazení webových stránek vnímáme jako svůj oprávněný zájem správce, neboť věříme, že díky tomu Vám můžeme nabídnout ještě lepší služby.

 

Cookies pro cílení reklamy budou zpracovávány jen na základě Vašeho souhlasu.

 

Naše webové stránky lze procházet také v režimu, který neumožňuje sbírání osobních údajů. Používání cookies můžete na svém počítači zakázat.

 

 

Koho využíváme pro zpracování?

 

Služby a aplikace Smart Emailing, FAPI a MioWeb, provozované společností SmartSelling a.s., se sídlem Netroufalky 797/5, 625 00 Brno, IČ: 29210372, vedenou u Krajského soudu v Brně pod sp. zn. B 7559, zastoupenou Davidem Kiršem jako členem představenstva.

 

Služby Google Analytics, provozované společností Google Inc., sídlem 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. Sesbírané cookies soubory jsou následně společností Google Inc. v souladu se Zásadami ochrany soukromí, dostupnými na https://www.google.com/intl/cs/policies/privacy/#nosharing.

 

Služby Facebook Pixel, provozované společností Facebook Inc., sídlem 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, USA. Sesbírané cookies soubory jsou následně společností Facebook Inc. v souladu se Zásadami ochrany soukromí, dostupnými na https://www.facebook.com/full_data_use_policy.

 

Služby České pošty, provozované společností Česká pošta, s.p., sídlem Politických vězňů 909/4, 225 99 Praha 1, IČ: 47114983, vedenou u Městského soudu v Praze pod sp. zn. A 7565, zastoupenou Vítem Bukvicou a/nebo Mgr. et Bc. Petrem Šlechtou jako zástupci generálního ředitele.

 

 

Zabezpečení a ochrana osobních údajů

 

Chráníme osobní údaje v maximální možné míře pomocí moderních technologií, které odpovídají stupni technického rozvoje. Chráníme je, jako kdyby byli naše vlastní. Přijali jsme a udržujeme veškerá možná (aktuálně známá) technická a organizační opatření, která zamezují zneužití, poškození nebo zničení Vašich osobních údajů.

 

 

Předávání dat mimo EU

 

Data zpracováváme výhradně v Evropské unii nebo v zemích, které zajišťují odpovídající úroveň ochrany na základě rozhodnutí Evropské komise.

 

 

Vaše práva v souvislosti ochranou osobních údajů

 

V souvislosti s ochranou osobních údajů máte řadu práv. Pokud budete chtít některého z těchto práv využít, prosím, kontaktujte nás prostřednictvím e-mailu: info@restaurantacademy.cz.

 

Máte právo na informace, které je plněno již touto informační stránkou se zásadami zpracování osobních údajů.

 

Díky právu na přístup nás můžete kdykoliv vyzvat a my Vám doložíme ve lhůtě 50 dní, jaké Vaše osobní údaje zpracováváme a proč.

 

Pokud se u Vás něco změní nebo shledáte své osobní údaje neaktuální nebo neúplné, máte právo na doplnění a změnu osobních údajů.

 

Právo na omezení zpracování můžete využít, pokud se domníváte, že zpracováváme Vaše nepřesné údaje, domníváte se, že provádíme zpracování nezákonně, ale nechcete všechny údaje smazat nebo pokud vznesete námitku proti zpracování. Omezit můžete rozsah osobních údajů nebo účelů zpracování (např. odhlášením z newsletteru omezujete účel zpracování pro zasílání obchodních sdělení).

 

 

Právo na přenositelnost

 

Pokud byste chtěli své osobní údaje vzít a přenést k někomu jinému, budeme postupovat stejně jako při využití práva na přístup - jen s tím rozdílem, že Vám informace dodáme ve strojově čitelné podobě. Tady potřebujeme alespoň 60 dní.

 

 

Právo na výmaz (být zapomenut)

 

Vaším dalším právem je právo na výmaz (být zapomenut). Nechceme na Vás zapomenout, ale pokud si to budete přát, máte na to právo. V takovém případě vymažeme veškeré Vaše osobní údaje ze systému i ze systému všech dílčích zpracovatelů a záloh. Na zajištění práva na výmaz potřebujeme 50 dní.

 

V některých případech jsme vázáni zákonnou povinností, a např. musíme evidovat vystavené daňové doklady po lhůtu stanovenou zákonem. V tomto případě tedy smažeme všechny takové osobní údaje, které nejsou vázány jiným zákonem. O dokončení výmazu Vás budeme informovat na e-mail.

 

 

Stížnost u Úřadu na ochranu osobních údajů

 

Pokud máte pocit, že s Vašimi údaji nezacházíme v souladu se zákonem, máte právo se se svou stížností kdykoliv obrátit na Úřad pro ochranu osobních údajů. Budeme však moc rádi, pokud nejprve budete o tomto podezření informovat nás, abychom s tím mohli něco udělat a případné pochybení napravit.

 

 

Odhlášení ze zasílání newsletterů a obchodních sdělení

 

E-maily s inspirací, články či produkty a službami Vám zasíláme, jste-li náš zákazník na základě našeho oprávněného zájmu. Odhlásit se můžete prostřednictvím odhlašovacího odkazu v každém e-mailu.

 

 

Mlčenlivost

 

Dovolujeme si Vás ujistit, že naši zaměstnanci i spolupracovníci, kteří budou zpracovávat Vaše osobní údaje, jsou povinni zachovávat mlčenlivost o osobních údajích a o bezpečnostních opatřeních, jejichž zveřejnění by ohrozilo zabezpečení Vašich osobních údajů. Tato mlčenlivost přitom trvá i po skončení závazkových vztahů s námi. Bez Vašeho souhlasu nebudou Vaše osobní údaje vydány žádné jiné třetí straně.

 

 

Tyto zásady zpracování osobních údajů platí od 21. 5. 2018 a nahrazují předchozí Ochranu osobních údajů.