Jak se zavděčit hostům gastro podniku? Jednoduše pečlivým výběrem kávy vhodné pro gastro podniky.

Jak se zavděčit hostům gastro podniku?

Každý člověk je trochu jiný a různí lidé mají různé chutě, přání, očekávání. Pokud tedy pracujeme s vybraným sortimentem nápojů a pokrmů, zavděčit všem se zcela jistě nelze. Přesto je možné zavděčit se alespoň většině. To platí i u nápojů. Volba nealka a alkoholických nápojů je jedna věc. Co však očekává asi každý v každé...

vzorky čerstvě pražené kávy zdarma

Kvalitní káva v kavárně, restauraci i jinde přivede a udrží hosty

Možná o nás nějakou chvíli nebylo tolik slyšet. Ale to jen proto, že jsme pracovali na dalším způsobu, jak Vám pomoci prosperovat v oboru gastronomie. Na konci roku 2018 jsme Vám slíbili jedno velké a milé překvapení s dárkem. A to Vám nyní přinášíme. V mnohých gastronomických provozovnách tím chceme pomoci zvýšit kvalitu a kulturu…čeho?...

Jaký byl v Restaurant Academy rok 2018 a co plánujeme v tom dalším?

Rok 2018 se u nás v Restaurant Academy nesl v duchu skvělých novinek, inovací a nových nápadů, jak pomoci gastro provozovnám ještě více prosperovat a zároveň společnými silami zvyšovat kvalitu a úroveň veřejného stravování. Děkujeme, že jste s námi, za spolupráci i za to, že nás neustále motivujete něco zlepšovat. Co tedy rok 2018 přinesl?...

přání restauracím k Velikonocům 2018

Krásné Velikonoce 2018

Přejeme všem krásné Velikonoce a hojně hostů, kteří zavítají v tomto krásném období jara do restaurace ochutnat třeba některou z lahodných velikonočních specialit. Ať hostům chutná a jsou spokojeni i s kvalitou obsluhy.

Jak zvýšit prodej

Jak zvýšit prodej v restauraci přidáním byť jen jedné položky?

Ve většině restaurací chybí v menu jedna položka. Pokud přemýšlíte, jak zvýšit prodej v restauraci, tak právě tato položka dokáže udělat své. Zvýší nejen prodej, ale má pozitivní vliv i na spokojenost hostů a jejich opakovanou návštěvnost. Její absence v menu je zbytečná. Měla by ji mít ve svém lístku zařazenou každá restaurace. Představte si...

Slevy na daň z příjmu restaurace

Zákonné výhody týkající se daní z příjmů

Mnozí restauratéři nevyužívají dostatečně zákonných výhod týkajících se daní z příjmů a pak jsou zbytečně nešťastní. Ti spokojenější jich naopak plně využívají. To jim zvedne reputaci i tržby restaurace, získají skvělé bonusy pro zaměstnance a zároveň si svým způsobem sníží daně. Jedná se o výhody jak pro zaměstnavatele, tak pro zaměstnance. Rok 2018 navíc přinesl jednu...

Vánoční přání 2017 a PF 2018 Restaurant Academy

Krásné Vánoce a skvělý rok 2018

Přejeme všem restauracím a jejich majitelům a manažerům krásné Vánoce a do roku 2018 ještě vyšší tržby a mnoho spokojených hostů, kteří se budou rádi vracet. A s tím, aby to tak bylo, vám kdykoliv rádi pomůžeme. Navíc pro Vás chystáme v příštím roce mnoho nového. Na co se můžete těšit? Tak třeba na: nové tématické...

Konkurence-v-pohostinstvi

Konkurence v pohostinství

Vždy je co zlepšovat. Jen to člověka někdy nenapadne v rámci shonu nebo snahy vyhovět zákazníkům. Také je snadné zapomenout, jak čas rychle letí. Něco z toho, co člověk dělá, už třeba nemusí být ani aktuální ani žádané. Sledujte proto konkurenci. Klidně se od ní i inspirujte. Konkurenci je ale dobré sledovat i proto, abyste...

jak našlehat krémovou mléčnou pěnu na cappuccino a kávu latte macchiato

Tajemství mléčné pěny

Představte si sami sebe. Jdete někam do restaurace nebo do kavárny a těšíte se na dobré kafíčko. Přece jen, kávu si doma dokáže udělat každý. Ale když už za ni má člověk platit, chce kvalitu a pěkně si svůj šálek vychutnat. Není nic horšího než si zajít někam na kafe a odcházet s tím, že...

I malé věci dělají velké rozdíly. Stejně tak školení pro číšníky může udělat velký pozitivní rozdíl ve výši tržeb restaurace.

I malé věci dělají velké rozdíly

Někdy stačí opravdu málo, třeba jen malá změna, malé zlepšení a udělá to velký rozdíl. Hlavní však je, aby tento rozdíl kladně pocítili hosté restaurace. Oni jsou tím směrodatným ukazatelem, zda k pozitivní změně došlo, či nikoliv. Může se jednat skutečně o maličkosti. Třeba obměníte jídelní lístek, změníte velikost porce dipu či přílohy. Nebo zařadíte...