EXTERNÍ ŠÉFKUCHAŘ RESTAURACE

K čemu často dochází, když v restauraci chybí kvalitní šéfkuchař?

  • Neefektivní nastavení jídelních lístků (stálého, týdenního menu, atd.).
  • Absence speciálních a akčních menu (např. chřestový týden, zabijačkové hody, čerstvé ryby, atd.).
  • Špatná hospodárnost kuchyně (plýtvání surovinami místo jejich včasného zpracování do denního menu).
  • Nesprávné nastavení kalkulací v pokladním systému a elektronickém skladovém hospodářství.
  • Nevhodné nastavení prodejních cen.
  • Nevýhodné nákupy od dodavatelů.
  • Nesourodost a špatná organizace objednávek zboží.
  • Časová přetíženost kuchařů, kteří se snaží suplovat chybějícího šéfkuchaře.

Řešení, aneb něco málo o této službě: 

Kuchařů je málo, šéfkuchařů ještě méně. A narazit na šikovného profesionála, který bude mít zkušenosti a bude umět dobře vést kuchyň restaurace, je téměř zázrak. Nebo si řekne na výplatu balík a ještě za něj musíte doplácet zdravotní a sociální. Když už najdete někoho, kdo si řekne nějaký rozumný plat a zvládal by to jakž takž vést, zjistíte, že si neumí vše správně spočítat nebo že dokonce neumí ani s počítačem, což je v dnešní době pro provoz restaurace základ. Bez správného zadávání údajů do pokladního systému to nejde. Nebo jde, ale dřív nebo později se taková provozovna dostane do existenčních nesnází, které mohou být až likvidační. 

nemusíte beznadějně hledat vhodného vedoucího kuchyně, abyste zajistili co nejvyšší možnou efektivitu kuchyně a zvýšili profit restaurace. Už se nemusíte nechat vydírat zaměstnancem, který chce 40 000 Kč čistého měsíčně (tzn. náklad zaměstnavatele činí i s odvody celkem cca 74 000 Kč měsíčně), že Vám odejde, když vyjádříte svůj názor na skladbu jídelního lístku, když po něm budete chtít někdy udělat něco navíc nebo když mu nepřidáte na bonusech. Už nemusíte trávit hodiny u počítače nad něčím, co dělat ani nemáte nebo čemu třeba pořádně nerozumíte. Každý měsíc je tu pro vás šéfkuchař na dálku, který se postará o to nejdůležitější a zároveň díky této službě můžete značně ušetřit. Záleží pak na týmu kuchařů a jejich schopnostech, co vše budou dělat oni a co zůstane v rukou vzdáleného šéfkuchaře. Podle toho, jaké všechny činnosti bude mít na starosti externí šéfkuchař, se bude odvíjet i konečná měsíční platba.

Základní činnosti externího šéfkuchaře:

  • Komunikace s  vedením restaurace a/nebo kuchaři ohledně aktuálního stavu skladových zásob surovin.
  • Tvorba jídelních lístků (návrh / obměna stálého JL, tvorba týdenních menu, akčních a speciálních nabídek).
  • Nastavení prodejních cen pokrmů.
  • Vypracovávání kalkulací pokrmů.
  • Vypracovávání receptur pokrmů a jejich předání kuchařům.
  • Hlídání akčních nabídek dodavatelů.
  • Příprava objednávek zboží.

Další možné činnosti externího šéfkuchaře (v případě umožnění vzdáleného přístupu do systému):

  • Zadávání a nastavení kalkulací ve Vašem pokladním systému a elektronickém skladovém hospodářství.
  • Objednávky zboží od dodavatelů.
  • Přítomnost u měsíčních inventur a hlídání stavu zásob.
  • Případně další činnosti dle vzájemné dohody.

Kdy je vhodné povolat externího šéfkuchaře: když potřebujete zvýšit profit restaurace a/nebo vám chybí kvalifikovaný šéfkuchař.

Kde: externě z Prahy - komunikace na dálku přes telefon, e-mail či jinými kanály.

Doba trvání: dle potřeby - dlouhodobá spolupráce každý měsíc. 

Cena: 30 000 Kč / měsíc / 1 provozovnu. 

Poznámka k ceně: cena nezahrnuje náklady na dopravu a/nebo ubytování během návštěvy nebo krátkodobého působení externího šéfkuchaře v provozovně. Tyto náklady uhradí vedení provozu separátně.