Jak se zbavit hmyzu v restauraci, na terasách a zahrádkách?

Především v období léta, kdy jsou hojně navštěvované letní zahrádky a terasy restaurací, řeší hosté obtěžující létající hmyz. Řešit by to měli ale především majitelé restaurací. Největší nebezpečí představují vosy a včely. A to z toho důvodu, že obsluhující personál nikdy nemůže vědět, zda některý z hostů není silně alergický na takové bodnutí a zda u něj nenastane anafylaktický šok. Někdy to totiž neví ani samotný host, kterému se to může stát. Řešit pak situaci se záchrankou, která nemusí dorazit včas, je velmi nepříjemné. Proto je lepší tomu předcházet a snažit se výskyt hmyzu alespoň snížit na minimum. Je několik způsobů, mezi něž patří jeden až vtipný, jak se dotěrného hmyzu zbavit nebo jej alespoň eliminovat.

Nejvíce profesionálním dojmem působí elektrické a ultrazvukové odpuzovače a lapače hmyzu. Ty lze umístit i na terasu či zahrádku. Některé typy jsou docela cenově náročné. Dají se však sehnat i levnější varianty. Všechny však potřebují elektrickou energii, což jsou další, byť ne vysoké, náklady. Pokud však nechcete v restauraci investovat nějaké větší peníze, můžete zvolit některou z následujících variant. Ta první stojí sice něco málo korun, ale je rozhodně vtipná. Můžete na každý stůl umístit plácačku na mouchy. Zbytek už je pak na hostech. Jestli ale nechcete obtěžovat hosty tím, že necháte úsilí k dopadení hmyzu na nich, je tu opravdu nízkonákladová a ekologická varianta, která nevyžaduje ani elektrické napájení. Síly může zapojit obsluhující personál, který zcela snadno vyrobí a na zahrádku umístí pár PET lahví s návnadou, kde se létající hmyz lapí. Stačí odříznout hrdlo prázdné větší PET lahve asi 10 – 15 cm od zátky. Zátku odstranit. Do zbylé spodní části nalít třeba trochu piva, vína nebo nějaké limonády či šťávy. Následně otočit odstřihnutou vrchní část vzhůru nohama a strčit ji do spodní části s návnadou. Takto vyrobené lapače hmyzu jsou skutečně vysoce efektivní. Pouze doporučujeme neužívat jako návnadu šťávy plné konzervantů. Ani hmyz nemá umělé šťávy zrovna v oblibě.

Jak si takový ekologický lapač hmyzu z PET lahve vyrobit můžeme na požádání obsluhující personál naučit v krátkosti i během živého školení. Díky osobní návštěvě školitele se totiž může personál v restauraci naučit nejen teorii, jak efektivně komunikovat s hosty, co dělat, aby je práce bavila, jak více prodávat a zvyšovat tím tržby restaurace, atd. Ale mohou se dozvědět také mnoho užitečných typů a rad, které usnadní a/nebo zlepší jejich práci.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

  • Odebírejte nové články

    Nechte si ZDARMA na Váš e-mail zasílat rady a tipy pro majitele a manažery restaurací.

    Vaše osobní údaje (jméno, e-mailová adresa, telefon) budeme (Miroslava Trojáková vystupující pod obchodními názvy Mirin Group Restaurant Academy, Restaurant Academy a Mirin Group) zpracovávat pouze za účelem zasílání newsletterů a obchodních sdělení se zajímavým obsahem pro restaurace, a to v souladu s platnou legislativou a zásadami ochrany osobních údajů. Stisknutím tlačítka vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním osobních údajů. Svůj souhlas se zasíláním a zpracováním osobních údajů můžete kdykoliv odvolat prostřednictvím odhlašovacího odkazu v každé kampani. Proč a jak budeme Vaše osobní údaje zpracovávat, najedete zde: Ochrana osobních údajů >>
  • Nejnovější příspěvky
  • Rubriky