Jaké kritické místo restaurace ovlivňuje hosty?

kriticke misto restaurace
Co ovlivňuje zisk restaurace?

Samozřejmě těch kritických míst, která se v restauraci nachází, je více. Ale pouze jedno z nich hosté s velkou pravděpodobností navštíví. Může se sice zdát, že restaurace s takovým místem vlastně ani moc nesouvisí. Ale věřte, že jeho návštěva může značně ovlivnit mínění hostů o restauraci. Co je to za místo? Jsou to toalety restaurace.

Přesně tak, i obyčejná návštěva toalety restaurace může hosta ovlivnit, zda se do restaurace bude či nebude vracet. Proto není radno na útulnost a úklid toalet zapomínat. Vše musí být čisté a voňavé. Zároveň musí vše fungovat, jak má. Takže zlomené záchodové prkénko, rozbité splachovadlo, nefunkční uzávěr vody, která se nedá pustit, naprasklé zrcadlo, rozbitý vypínač, to vše a další věci je třeba v co nejkratší době opravit nebo vyměnit. A pokud navíc protéká záchod nebo kape nějaký z kohoutků, pak se akorát samy okrádáte o další peníze, protože protékající voda v globálu může udělat pěknou částku na nedoplatcích za vodu.

Co se týče vzhledu, mělo by se jednat hlavně o příjemně osvětlenou místnost. Dle druhu restaurace je pak vhodné používat různé vybavení. V každém případě je ale vhodnější používat tekutá mýdla, eventuálně pěny v dávkovačích než klasické tuhé mýdlo, které není tolik hygienické. Také baterie u umyvadla jsou z hlediska hygieny lepší bezdotykové, které je snadné obsluhovat. Když chcete na toaletu instalovat ventilátor na sušení rukou, myslete přitom na výskyt vody v okolí ventilátoru a na to, jaký druh podlah a obkladaček máte. Aby nedocházelo k úrazům na mokré kluzké podlaze nebo aby na lesklých kachlících nebyly vidět mapy vodního kamene po zasychajících kapkách vody. Pokud se pro ventilátor rozhodnete, je i přesto vhodné mít pro hosty k dispozici také papírové osušky nebo jinou alternativu, jako například samostatné malé ručníky. Ty se používají spíše na toaletách hotelových restaurací. Nejvhodnější a asi i nejekonomičtější variantou sušení rukou na toaletách je rotační ručník, kdy host si ručník povytáhne a utře se do zcela čistého kousku, který se následně sám namotá zase na roli a pro dalšího hosta je připraven zase zcela čistý kus. Nemusíte tak řešit ani vodu v okolí vysoušečů rukou ani přeplněné koše papírových osušek na ruce a přitom je zachován vysoký hygienický standard.

Na toaletách restaurace proto myslete především na zajištění čistoty, funkčnosti, příjemného prostředí a hygienu. To sice samo o sobě nezvýší tržby restaurace a nemá to nic společného se správnou obsluhou hostů. Ale z dlouhodobého hlediska to zajistí návratnost hostů, aby bylo vůbec koho obsluhovat.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře a k zasílání e-mailů, které by Vás v této souvislosti mohly zajímat. Zásady zpracování osobních údajů