Co dotváří celkový dojem hostů z restaurace?

co dotvari celkovy dojem hostu z restaurace
Tajné místo, tedy toalety restaurace nebo hospody, musí být především čisté.

Tentokrát máme pro Vás dva typy plus jeden navíc jako bonusový, jak udržet některé části restaurace v perfektní čistotě bez vodního kamene a zabarvení (např. jak se zbavit zabarvení po používání barmanského umělohmotného prkénka). Čistota v restauraci má totiž také vliv na vnímání hostů a utváření jejich celkového dojmu z restaurace. A tím i na jejich návratnost. V praxi se pak můžete sami přesvědčit o tom, že i taková banalita, jako jsou čisté prostory, kam hosté vidí, mohou mít vliv na výši tržeb restaurace.

Na vodní kámen je nejlepší jeden pomocník, který je mnohem účinnější a levnější než běžně prodávané drahé přípravky. Jedná se o obyčejný kvasný ocet. Pokud tedy bojujete s vodním kamenem na toaletě restaurace, v umývárně pro hosty nebo kolem pípy s pivem, kterou samozřejmě hosté restaurace vidí, polijte tyto části octem, nechte tak hodinu působit a pak jen houbičkou setřete. V případě silného znečištění a větších usazenin vodního kamene doporučujeme nechat ocet působit déle, třeba i přes noc. Následně jej nestírat jen houbičkou, ale umýt houbičkou s tekutým nebo sypkým čisticím pískem. Budete mile překvapeni, jak to krásně funguje. A navíc ocet dezinfikuje. Takže máte levně čistící prostředek dva v jednom.

Pokud máte nějaká zabarvená umělohmotná prkénka (např. od krájení pomerančů, koktejlových třešniček, mrkve, apod.), která se často používají na baru před hosty restaurace, pak doporučujeme je polít šťávou z čerstvě vymačkaných citronů a nechat působit do vymizení barevných skvrn. Eventuálně je poté vydrhnout opět houbičkou a tekutým pískem.

A nyní jeden bonusový typ, jak zajistit čistotu v restauraci. Ten se hodí i do kuchyní. Jedná se, jako i v předchozích případech, o ekologický a zároveň ekonomický typ čištění povrchů. Pokud smícháte jedlou sodu a ocet na hustou kašičku, tak získáte naprosto unikátní a velice účinný tekutý písek, který je zároveň dezinfekční. Odstraníte tak krásně nečistoty především z nerezových ploch, a to ať už jsou v kuchyni nebo v servisu na očích hostů restaurace.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře a k zasílání e-mailů, které by Vás v této souvislosti mohly zajímat. Zásady zpracování osobních údajů