Zavřená restaurace kvůli koronaviru? Co teď dělat,

Co teď mohou dělat restaurace zavřené kvůli koronaviru?

Kvůli hrozbě nákazy novým koronavirem a onemocněním Covid-19 vešlo v sobotu 14. 3. 2020 od 6:00 ráno v platnost nařízení vlády o uzavření mimo jiné také všech restaurací a dalších stravovacích zařízení. Výjimkou jsou provozovny stravovacích služeb sloužící ne široké veřejnosti, ale například k zajištění zaměstnaneckého stravování a dále provozovny rychlého občerstvení, které mají výdejní okénko. V překladu to znamená, že drtivá většina restaurací musí na 10 dní zcela zavřít. To je poměrně dlouhá doba, která může znamenat poměrně vysoké ztráty na tržbách. Co s tím? Jak a proč něco udělat nebo naopak něco nedělat? Jaké jsou výhody a nevýhody jednotlivých možných řešení této situace?

bezplatná poradna pro restaurace

Bezplatná poradna pro restaurace a gastro provozy ohledně koronaviru

Jelikož chápeme, v jaké jste situaci a chceme všem restauratérům pomoci, zřídili jsme pro majitele a vedoucí pracovníky restaurací, hospod, kaváren, cukráren a dalších stravovacích zařízení speciální bezplatnou poradnu. Ať už máte jakékoliv otázky ohledně koronoviru v souvislosti s provozem restaurace nebo jiného gastro podniku, můžete se zdarma registrovat do naší poradny a my rádi odpovíme na vaše dotazy.

Koronavirus a jeho vliv na restaurace

V posledních měsících se toho díky rychlému šíření nákazy koronavirem a následnému onemocnění Covid-19 hodně změnilo, a to i v oblasti pohostinství. Jak rychle roste počet nakažených, tak rychle naopak klesá návštěvnost restaurací. V některých oblastech zejí restaurace, kavárny a další gastro podniky prázdnotou a obsazenost hotelů je téměř nulová. Skoro to vypadá, že jediný způsob, jak dostat lidi do restaurace, je slíbit a rozdávat hostům zdarma respirátory FFP3 :D. Ale teď zase vážně. Co mohou restaurace v období hrozby nákazou koronavirem dělat?

Ekonomická krize v pohostinství

Jak připravit gastro podnik na přicházející ekonomickou krizi?

Ekonomika státu výrazně ovlivňuje samozřejmě všechna odvětví. Když nastane období krize, není to nic příjemného. Zanikne často mnoho podniků, zvýší se nezaměstnanost v důsledku hromadného propouštění, lidé důkladněji zvažují své výdaje. I když větší města žádnou změnu zatím nijak výrazně nezaznamenávají, v některých krajích lze nastávající recesi už citelně poznat. Jak nastávající fáze hospodářského cyklu ovlivní restaurace a další...

Jak v létě vytěžit v pohostinství co nejvyšší profit?

Jak z letní sezóny vytěžit v pohostinství co nejvyšší profit?

Letní sezóna – v pohostinství asi jedno z nejnáročnějších období roku. Ale také jedno z nejziskovějších. Tak proč z toho nevytěžit co nejvíce, když to jde? Lidí v oboru gastronomie je málo. To je holý fakt. A jinak to v následujících obdobích asi ani nebude. Proto je na práci servírky nebo číšníka potřeba často zaměstnat i někdo bez odborného vzdělání. To by nevadilo....

Jak se zavděčit hostům gastro podniku? Jednoduše pečlivým výběrem kávy vhodné pro gastro podniky.

Jak se zavděčit hostům gastro podniku?

Každý člověk je trochu jiný a různí lidé mají různé chutě, přání, očekávání. Pokud tedy pracujeme s vybraným sortimentem nápojů a pokrmů, zavděčit všem se zcela jistě nelze. Přesto je možné zavděčit se alespoň většině. To platí i u nápojů. Volba nealka a alkoholických nápojů je jedna věc. Co však očekává asi každý v každé restauraci, kavárně i hospodě je káva. Je...

vzorky čerstvě pražené kávy zdarma

Kvalitní káva v kavárně, restauraci i jinde přivede a udrží hosty

Možná o nás nějakou chvíli nebylo tolik slyšet. Ale to jen proto, že jsme pracovali na dalším způsobu, jak Vám pomoci prosperovat v oboru gastronomie. Na konci roku 2018 jsme Vám slíbili jedno velké a milé překvapení s dárkem. A to Vám nyní přinášíme. V mnohých gastronomických provozovnách tím chceme pomoci zvýšit kvalitu a kulturu…čeho? Tentokrát je řeč o kávě. Všeobecně je kultura kávy v České...

Jaký byl v Restaurant Academy rok 2018 a co plánujeme v tom dalším?

Rok 2018 se u nás v Restaurant Academy nesl v duchu skvělých novinek, inovací a nových nápadů, jak pomoci gastro provozovnám ještě více prosperovat a zároveň společnými silami zvyšovat kvalitu a úroveň veřejného stravování. Děkujeme, že jste s námi, za spolupráci i za to, že nás neustále motivujete něco zlepšovat. Co tedy rok 2018 přinesl? Školení pro kuchaře – asi největší a nejzásadnější novinkou roku...

přání restauracím k Velikonocům 2018

Krásné Velikonoce 2018

Přejeme všem krásné Velikonoce a hojně hostů, kteří zavítají v tomto krásném období jara do restaurace ochutnat třeba některou z lahodných velikonočních specialit. Ať hostům chutná a jsou spokojeni i s kvalitou obsluhy.

Jak zvýšit prodej

Jak zvýšit prodej v restauraci přidáním byť jen jedné položky?

Ve většině restaurací chybí v menu jedna položka. Pokud přemýšlíte, jak zvýšit prodej v restauraci, tak právě tato položka dokáže udělat své. Zvýší nejen prodej, ale má pozitivní vliv i na spokojenost hostů a jejich opakovanou návštěvnost. Její absence v menu je zbytečná. Měla by ji mít ve svém lístku zařazenou každá restaurace. Představte si situaci, kdy do restaurace přijdou hosté,...