AUDIT KUCHYNĚ GASTRO PROVOZOVNY

Něco málo o této službě: 

Jedná se o objektivní zhodnocení stavu a efektivity kuchyně profesionálem z oboru, který zná všechna úskalí a dokáže navrhnout relevantní kroky ke zlepšení. Audit je předem ohlášený (nejedná se o mysterry shopping) a probíhá přímo v kuchyni, zázemí a skladech dané provozovny. Součástí auditu je také základní zhodnocení hospodárnosti kuchyně. Výstupem je nejdříve ústní konzultace s vedením provozovny, kde zhodnotíme jednotlivé části, definujeme nedostatky a rezervy a doporučíme vhodná řešení. Následně Vám zašleme report s vyhodnocením také v písemné podobě. Jeho příprava zabere i několik dní, proto jej zasíláme e-mailem zpravidla do 2 - 3 týdnů.

Rozbor se zaměřuje především na následující oblasti:

  • standardy skladování
  • standardy hygieny
  • čistota na pracovišti
  • efektivita práce kuchařů z hlediska zpracování surovin a využití času
  • dosavadní profesní zkušenosti kuchařů
  • schopnost využití technologií v kuchyni
  • nákup surovin a seznam dodavatelů (dostupnost, ceny, kvalita)
  • základní analýza ziskovosti (tržby vs. náklady)
  • zjištění možných nedostatků a problémů v hospodaření
  • dostatečnost a vhodnost technologického vybavení
  • vhodnost a skladba jídelního lístku

Kdy je vhodné zvolit audit kuchyně: 

  • když je zřejmé, že v kuchyni není něco v pořádku
  • když profit z kuchyně není uspokojující
  • když vydávané pokrmy nejsou uspokojující kvality a/nebo chuti
  • když chcete restauraci posunout o stupínek výš
  • ideálně ještě před školením kuchařů, aby byly odkryty případné nedostatky včas a během školení bylo možné se zaměřit hlouběji na jejich nápravu

Kde: ve Vaší restauraci / provozovně.

Termín: termín se domlouvá s vedením každé provozovny individuálně tak, aby byl pokud možno co nejvíce vyhovující.

Cena: 5 998 Kč / den (zpravidla 1 den, v případě větších provozů jako jsou hotely možné 2 - 3 dny)

Poznámka k ceně: cena nezahrnuje náklady na dopravu a/nebo případné ubytování (je-li v daném případě třeba) - hradí klient na své náklady; cena nezahrnuje důslednější kontrolu dle HACCP (v takovém případě příplatek 3 000 Kč); v případě zájmu pouze o ekonomický audit kuchyně jej lze provést i externě bez návštěvy dané provozovny.