Slevy na daň z příjmu restaurace

Zákonné výhody týkající se daní z příjmů

Mnozí restauratéři nevyužívají dostatečně zákonných výhod týkajících se daní z příjmů a pak jsou zbytečně nešťastní. Ti spokojenější jich naopak plně využívají. To jim zvedne reputaci i tržby restaurace, získají skvělé bonusy pro zaměstnance a zároveň si svým způsobem sníží daně. Jedná se o výhody jak pro zaměstnavatele, tak pro zaměstnance. Rok 2018 navíc přinesl jednu novinku v Zákonu o daních z příjmů. Tuto...

Vánoční přání 2017 a PF 2018 Restaurant Academy

Krásné Vánoce a skvělý rok 2018

Přejeme všem restauracím a jejich majitelům a manažerům krásné Vánoce a do roku 2018 ještě vyšší tržby a mnoho spokojených hostů, kteří se budou rádi vracet. A s tím, aby to tak bylo, vám kdykoliv rádi pomůžeme. Navíc pro Vás chystáme v příštím roce mnoho nového. Na co se můžete těšit? Tak třeba na: nové tématické školení „Víno a jeho prodej v restauraci“ video návody a rady...

Konkurence-v-pohostinstvi

Konkurence v pohostinství

Vždy je co zlepšovat. Jen to člověka někdy nenapadne v rámci shonu nebo snahy vyhovět zákazníkům. Také je snadné zapomenout, jak čas rychle letí. Něco z toho, co člověk dělá, už třeba nemusí být ani aktuální ani žádané. Sledujte proto konkurenci. Klidně se od ní i inspirujte. Konkurenci je ale dobré sledovat i proto, abyste měli přehled o tom, zda...

jak našlehat krémovou mléčnou pěnu na cappuccino a kávu latte macchiato

Tajemství mléčné pěny

Představte si sami sebe. Jdete někam do restaurace nebo do kavárny a těšíte se na dobré kafíčko. Přece jen, kávu si doma dokáže udělat každý. Ale když už za ni má člověk platit, chce kvalitu a pěkně si svůj šálek vychutnat. Není nic horšího než si zajít někam na kafe a odcházet s tím, že by si sám doma udělal člověk lepší. Nejvíce to...

I malé věci dělají velké rozdíly. Stejně tak školení pro číšníky může udělat velký pozitivní rozdíl ve výši tržeb restaurace.

I malé věci dělají velké rozdíly

Někdy stačí opravdu málo, třeba jen malá změna, malé zlepšení a udělá to velký rozdíl. Hlavní však je, aby tento rozdíl kladně pocítili hosté restaurace. Oni jsou tím směrodatným ukazatelem, zda k pozitivní změně došlo, či nikoliv. Může se jednat skutečně o maličkosti. Třeba obměníte jídelní lístek, změníte velikost porce dipu či přílohy. Nebo zařadíte do nápojového lístku smoothie...

Povinnosti servírek a číšníků

Povinnosti servírek a číšníků

Během Školení na zvýšení tržeb v restauraci se nebudeme primárně zaměřovat na základní znalosti a pracovní povinnosti servírek a číšníků. Je-li někdo v tomto oboru nováčkem, můžeme mu trochu se základy pomoci během živého školení. Například mu můžeme ukázat, jak se nosí talíře a další nejzákladnější praktické dovednosti týkající se obsluhy hostů. Praktické dovednosti jsou však o cviku a to vyžaduje nějaký čas. Školení...

Jak se zbavit létajícího hmyzu v restauraci, na zahrádkách a terasách

Jak se zbavit hmyzu v restauraci, na terasách a zahrádkách?

Především v období léta, kdy jsou hojně navštěvované letní zahrádky a terasy restaurací, řeší hosté obtěžující létající hmyz. Řešit by to měli ale především majitelé restaurací. Největší nebezpečí představují vosy a včely. A to z toho důvodu, že obsluhující personál nikdy nemůže vědět, zda některý z hostů není silně alergický na takové bodnutí a zda u něj nenastane anafylaktický šok. Někdy to totiž neví...

Kde restauracím často utíkají penízeprodej vín v restauraci

Kde restauracím často utíkají peníze?

Mnoho majitelů restaurací si většinou ani neuvědomuje, kde nejvíce jim unikají peníze. Přitom jde o poměrně jednoduchou záležitost, kterou je jen třeba servírky a číšníky naučit dělat a používat. Stejně jako je třeba je naučit prodávat hostům vhodným způsobem to, co je na jídelním a nápojovém lístku. Nyní se ale zaměříme na prodej něčeho konkrétního, na čem může mít restaurace poměrně vysoký...

Když servírky a číšníci kouří

Když servírky a číšníci kouří

Byť je kouření nezdravé a je nazýváno neřestí, kouří mnoho lidí. A mezi ně patří i někteří z řad servírek a číšníků. Směna je dlouhá a většina kuřáků tak dlouho bez cigarety nevydrží. Jsou však určitá pravidla, která je třeba dodržovat, pokud obsluhující personál kouří během směny. V první řadě je třeba zajistit, aby servírky a číšníci nebyli vidět hosty, když kouří. V žádném...

Změny v restauraci

Změny v restauraci

Čas od času a v některých provozech i častěji se stává, že dojde k nějaké změně. Bohužel stále ještě neumí v mnoha případech servírky a číšníci správně a včas reagovat. Zaměříme se nyní proto na tuto častou chybu a podíváme se na to, co dělat a jak se jí vyvarovat. Protože díky této chybě mohou být hosté dosti nespokojeni a může to být jeden z důvodů, proč...